De coördinatie van de laagdrempelige spelotheek omvat 4 werkdomeinen ifv de doelstelling van preventie, integratie en verbinding in de strijd tegen armoede en uitsluiting.

Overleg- en samenwerkingskanalen:

 

  1. Systematisch overleg ifv coaching heterogene groep vrijwilligers

  2. Denktank: Driejaarlijks overleg met team van neutrale deskundigen uit onderwijs, welzijn en vrije tijd om de werking kritisch te evalueren en bij te sturen.

  3. LOP: De spelotheek maakt deel uit van vzw GOK en participeert in een aantal werkgroepen van het LOP: BOS (beter op school), BRUG, Leerzorg, Kleuterparticipatie, Zorgcoördinatoren, Leerlingenbegeleiders,  e.a..

  4. Huis van het Kind: De aanzet voor de opstart van het Huis van het Kind werd in de spelotheek gegeven in maart '14 in aanwezigheid  van 22 partners met sterke input van OCMW Scherpenheuvel-Zichem.  Ook de heropstart van het 'netwerk armoedebestrijding' onder impuls  van Karen Poel van vzw  Metamorphose.

 

foto3.jpg

Weetje: onze naam

De naam CLEYNE (kleine) KLAAS ontlenen we aan de Diestse NICOLAES (klaas) CLEYNAERTS. Zijn leven stond in het teken van verbinding tussen culturen en levensbeschouwingen, vandaag actueler dan ooit.

Onze sponsors:

 

 

Spelotheek Kleine Klaas

Veemarkt 13
3290 Diest

Openingstijden

Elke woensdag: 14u - 18u (niet op een vijfde woensdag en feestdagen)

Elke dinsdag en donderdag: 9u-17u voor activiteiten ism onderwijs & welzijn

Contactpersoon