Onze spelotheek draait bijna uitsluitend op vrijwilligers. Zij krijgen vorming om de kinderen en hun ouders zo goed mogelijk ten dienste te staan met kennis van het spelaanbod. Ze zorgen voor een vriendelijk onthaal van bezoekers en bezoekende groepen.
Onze senioren of studenten zorgen voor de praktische en administratieve uitleen en het zorgvuldig terug inbrengen van het speelgoed na de uitleen. Zij tellen en reinigen het, houden het up to date.
Stagiaires helpen met het organiseren van activiteiten voor kinderen en groepen, tijdens of buiten de openingsuren. Mensen met verblijf in MPI Martine Van Camp, psych. centrum St Annendael, vzw Akcent, anderstaligen zijn een onmisbare schakel binnen de vrijwilligerswerking van 'Kleine Klaas' voor praktische, administratieve, logistieke taakjes.
Voor een gesprek of een hulpvraag ivm het hulpverleningsaanbod in de stad kan je terecht bij de coördinator van de spelotheek.

De vrijwilligers staan ter uwe beschikking voor:

  • Onthaal
  • Uitlenen van speelgoed
  • Begeleiding en informatie bij zoeken naar spelmateriaal
  • Praktische organisatie en update van de speelgoedrekken
  • Folder en Flyers: update van de aanwezige hoeken ifv preventie, integratie, toegankelijkheid
  • De terugkeer en staat van het speelgoed opvolgen

 

Agnes Claes

Lieselot en Eef

Anita

Louis

Agnes Vanroelen

Annemie

 

foto7.jpg

Vacature: vrijwilligers

Heeft U zin om zich vrijwillig in te zetten in de spelotheek? Aarzel niet en neem contact op. Heeft U zin om stage te lopen in de spelotheek? Bent u een knutselaar, creatief, of beschikt u over heel specifiek talent en over een beetje vrije tijd? Of bent u vaardig in pc, en sporadisch beschikbaar als vrijwilliger? Focus jij op de krachten van mensen en voel jij je als een vis in het water in divers gezelschap? Herken je jezelf? Neem contact op!

Momenteel zijn wij op zoek naar iemand die met digitalisering vertrouwd is, en iemand die de rol van toezichthouder kan opnemen tijdens groepsbezoeken ifv een veilig en vlot verloop.

Onze sponsors:

 

Spelotheek Kleine Klaas

Veemarkt 13
3290 Diest

Openingstijden

Elke woensdag: 14u - 18u (niet op een vijfde woensdag en feestdagen)

Elke dinsdag en donderdag: 9u-17u voor activiteiten ism onderwijs & welzijn

Contactpersoon